Pedofielen door COC in de kou gezet

Nu meer en meer wordt geaccepteerd dat pedofilie is aangeboren, wordt het tijd dat de homobeweging voor pedofielen in de bres springt. Helaas is die solidariteit tot op heden ver te zoeken en staan pedofielen er alleen voor. Tijd voor het COC om in actie te komen.

De rechten van seksuele minderheden zoals lesbo’s; homo’s; biseksuelen; transgenders; queers en interseksuelen (LHBTQI-ers) worden in ons land goed behartigd. LHBTQI-ers kunnen elkaar vrij ontmoeten en hebben verenigingen zoals het COC, die opkomen voor hun rechten. Bovendien zijn met name homoseksuelen duidelijk zichtbaar in de politiek en in de media. En zo hoort het ook in een open, vrije samenleving waarbinnen de rechten van seksuele minderheden worden beschouwd als mensenrechten.

Helaas is er een andere seksuele minderheid die in ons land stelselmatig wordt gediscrimineerd en gestigmatiseerd. De criminalisering van pedofielen kent nauwelijks grenzen en regelmatig dreigt een heksenjacht. Wat dat doet met de geestelijke gezondheid van pedofielen laat zich raden.

COC moet haar statuten serieus nemen

Dit is iets wat met name het COC zich zou moeten aantrekken. Deze LHBTQI-organisatie schrijft namelijk in haar statuten te streven naar een ‘diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, gender identiteit of expressie en geslachtskenmerken.

Vriend en vijand zijn het er inmiddels wel over eens zijn dat pedofilie een seksuele oriëntatie is. Daarin verschilt pedofilie dus niet van homoseksualiteit en andere seksuele voorkeuren. Het wordt daarom tijd dat het COC haar statuten serieus gaat nemen en werk maakt van de emancipatie van pedofielen.

Bovendien is het COC er expliciet voor om groepen mensen in staat te stellen de eigen situatie en die van anderen te verbeteren. Dit laatste in tegenstelling tot Rutgers, die andere, eveneens over pedofilie zwijgende pleitbezorger van seksuele diversiteit.

pedofielen stigmaPedofielen: het COC aan zet

Sinds vereniging Martijn in 2001 niet meer welkom was op de Roze Zaterdag, heeft het COC pedofielen in hun sop laten gaarkoken. Dat moet en kan anders.

Het moet anders om een einde te maken aan het stelselmatig stigmatiseren van pedofielen als vieze kinderverkrachters. Iets waaraan zowel hetero’s als LHBTQI-ers zich schuldig maken. En dat terwijl de meeste pedofielen geen kinderen misbruiken. Sterker nog: de meeste kindermisbruikers zijn niet pedofiel.

En het kan anders omdat het COC als semi-monopolist op het gebied van seksuele diversiteit een stevige positie in de samenleving heeft. Dat schept verplichtingen die met een beetje goede wil na te komen zijn. Ik vind het dan ook opmerkelijk en onjuist dat het COC met een brede boog om pedofielen heenloopt.

Politieke hazen

Het COC is om verschillende redenen geschikt om de emancipatie van pedofielen op gang te helpen. Zo beschikt de federatie over een infrastructuur waarvan mensen met pedofiele gevoelens gebruik zouden kunnen maken.

Er zijn namelijk twintig zogenaamde ‘lidverenigingen’ verspreid over het gehele land. Deze zouden eenvoudig ruimte kunnen bieden aan pedofielen om elkaar in een veilige omgeving te kunnen ontmoeten.

Daarnaast weet men binnen het COC heel goed hoe de politieke hazen lopen en werkt het intensief samen met tal van maatschappelijke organisaties. En het COC beschikt ook nog eens over de juiste kennis inzake de emancipatie van seksuele minderheden. Met dit alles zouden pedofielen hun voordeel kunnen doen.

Gay community sterk genoeg

Pedofielen zijn als seksuele minderheid bij uitstek een doelgroep van het COC. Waar we het namelijk over hebben zijn mensen die worstelen met hun seksuele oriëntatie – iets dat in het bijzonder geldt voor pedofiele jongeren. En nogmaals: het grootste deel van hen zet fantasieën niet om in daden, maar wordt daar wel op afgerekend.

Het zou het COC sieren als het een voortrekkersrol zou vervullen in het bestrijden van de verkettering van pedofielen. Ik ben echter bang dat het COC domweg niet geassocieerd wil worden met pedofilie. Dat levert maar weerstand op in eigen geledingen en in de samenleving. Daartegenover staat dat het COC wel een stootje kan hebben – iets dat van pedofielen niet kan worden gezegd.

Het COC is sterk genoeg om zich solidair te verklaren met pedofielen. Dus laten we hopen dat ik het mis heb en dat het COC genoeg ballen heeft om het voor pedofielen op te nemen en hun een thuishonk te bieden. De urgentie is er; nu het lef nog.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Pedofielen door COC in de kou gezet

  1. Pingback:Pedofielen moeten het zelf doen - Joep Heldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *