Pedofielen moeten het zelf doen

pedofielen moeten het zelf doen

De afgelopen maanden heb ik met een tweetal organisaties contact gehad over hun mogelijke inzet voor pedofielen. Dat heeft tot inzicht geleid. Pedofielen moeten zichzelf organiseren.

In één van mijn vorige blogs schreef ik dat ik vind dat zowel het COC als Rutgers mensen met pedofiele gevoelens in de kou laten staan. Intussen heb ik hierover met het COC een gesprek gevoerd en via email contact gehad met Rutgers.

De inhoud van mijn gesprek met het COC is vertrouwelijk. En aan die afspraak houd ik me. Wel wil ik opmerken dat ik welwillend ben ontvangen. Niettemin vermoed ik dat pedofielen van het COC voorlopig weinig te verwachten hebben. Al is het maar omdat inzet voor pedofielen hier in Nederland, internationaal gezien op veel onbegrip zou stuiten. Met alle strategische problemen voor het COC van dien.

Rutgers vindt zichzelf niet de aangewezen organisatie om zich in praktische zin voor pedofielen in te zetten. Rutgers is een tweedelijns kenniscentrum. Dat betekent dat ze hun activiteiten en interventies vooral richten op professionals. Actief bieden van ontmoetingsplekken is iets wat ze niet doen; ze verwijzen naar wat er is. Ik heb naar aanleiding hiervan nog wat aanvullende vragen gesteld waarop ik nog geen antwoord heb ontvangen.

Rutgers biedt overigens wel enige informatie over pedofilie, namelijk hier en hier. Een adviseur van Rutgers heeft de redactie gevraagd de betreffende info op een enkel punt te wijzigen.

Pedofielen en zelforganisatie

Op het eerste gezicht wellicht een mager resultaat, maar anderzijds: ieder stapje voorwaarts is er één. Zo is het onderwerp bij voornoemde organisaties tenminste weer eens op de kaart gezet. Maar er is nog iets. Gaandeweg de maanden ben ik tot het inzicht gekomen dat pedofielen het zelf zullen moeten doen.

Ik kan geen spreekbuis voor pedofielen zijn, simpelweg omdat ik niet pedofiel ben. Daardoor ben ik slechts in staat om óver pedofielen te spreken, terwijl het er nou net om gaat dat mét pedofielen gesproken gaat worden. Pedofielen moeten zichzelf organiseren.

Gelukkig heb ik via Twitter met enkele pedofielen contact gehad. Deze mensen dicht ik genoeg intelligentie en lef toe om een vorm van zelforganisatie op poten te zetten. Dat zal niet makkelijk zijn, maar ik ben er van overtuigd dat er ons land ruimte moet en zal bieden aan een organisatie voor en door mensen met pedofiele gevoelens.

Tot slot: ben je pedofiel of heb je pedofiele gevoelens, dan vind je hier meer informatie over pedofilie. Je vind daar tevens het adres van de chatbox voor mensen met pedofiele gevoelens en andere geïnteresseerden. Voor zover ik kan beoordelen worden de website en chatbox gerund door pedofielen die geen kinderen misbruiken.

Ben je bang ‘over de schreef te gaan’? Of heb je je reeds schuldig gemaakt aan strafbare feiten? Aarzel dan niet contact op te nemen met Stop it now.

Waar mogelijk zal ik me in blijven zetten om het stigma dat pedofilie aankleeft, te verminderen. Want, voor de laatste keer: de meeste pedofielen zijn geen kindermisbruikers. En de meeste kindermisbruikers zijn niet pedofiel.

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Pedofielen moeten het zelf doen

  1. Evert Nijdam zeggen:

    Beste Joep,

    Mijn naam is Evert en ik ben pedofiel, ten minste ik ben aangetrokken tot meisjes 8-12 jaar. Ik ben wel actief en zowel betrokken bij NVSH/JON als Pedofilie.nl/chat. Natuurlijk moeten wij hetzelf doen. Ik roep niet anders. Echter door stigma/taboe kunnen we niet met onze echte namen in het openbaar werken. Tevens zou tegenwerking door LHBT en anderen het wel makkelijker maken. Daarom ben ik blij met jouw verhaal. Hoop dat je wil meewerken om de verwisseling tussen misbruik en pedofilie te ontvlechten. Immers dat maakt dat we geen discussie kunnen hebben. Tevens moeten mensen weten wat pedofilie is. Dus ruimte om hier over te kunnen spreken lijkt mij belangrijk. Ook binnen LHBT en media. Alle begrip en netwerkcontacten zijn welkom.
    Dank zover,
    Evert Nijdam(pseudoniem).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *